Home Reizen Jedediah Smith State Park
Jedediah Smith State Park PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Erwin   
dinsdag, 28 juli 2009 20:42
BoomhuisjeNa een heerlijke nachtrust in ons kingsize bed viel het ontbijtje een beetje tegen. Het brood was op er waren geen kersen, zelfs geen kersenjam en de koffie was ook op. Eigenlijk was het gewoon niks. We hebben zelf maar wat brood uit de auto gehaald om te toasten, dit was toch al van de dag ervoor dus dat kwam goed uit. Aangezien het kleine hokje bij de receptie al vol zat hebben we het ontbijt maar op de kamer op. Na het ontbijt zijn we via de toeristische route Jedidiah Smith State park in gereden. Dit is een onverharde weg die dwars door het bos loopt en je tot aan de voet van de reuzen brengt. Aan het einde van de weg hebben we de “Stout Grove” wandelroute gelopen. Dit was een wandeling van een uurtje. Hierna hebben we bij de auto even gepicknickt. Omdat we tijdens deze korte wandeling al redelijk lek gestoken werden zijn we eerst even teruggereden naar het hotel voor de antimuggenspray. Op de weg naar het hotel kwamen we langs een redwood informatie centrum waar we voor morgen vast even gevraagd hebben hoe we aan een speciaal toegangsbewijs kunnen komen voor de route die we wilden doen.
ZoekplaatjeBij het hotel aangekomen bleken onze pasjes voor de kamer het niet meer te doen. Deze waren verlopen en moesten we bij de receptie dus even laten activeren. De receptionist had bij het inchecken een foutje gemaakt en ze maar voor één dag actief gemaakt. De sukkel.
Na een korte stop in de kamer zijn we naar de tweede wandelroute gegaan. Redwood is een park waar je meer kan wandelen dan rijden. De tweede wandeling was een aaneenschakeling van twee korte routes, althans dat was de planning. Na één van de twee hadden we er wel weer genoeg van. Als je geen echte wandelschoenen aan hebt is het niet erg fijn lopen over onverharde paden met uitstekende wortels en keien.
We besloten de kust op te zoeken, hier heb je normaal een uitzicht over het stadje en de haven. Tussen November en April zou je zelfs walvissen langs de kust moeten kunnen spotten. Ons zicht bleef echter beperkt door een dik pak mist dat nog steeds vanaf zee het land op werd gestuwd. Na een paar mijl landinwaarts verdwijnt dit dan weer als sneeuw voor de zon. De mist zorgt blijkbaar voor de koele temperatuur in Crescent City. Vandaag was het maar 14 graden in de stad, maar in het bos waar we hebben gelopen was het een lekkere 25 graden. Morgen gaan we meer in het zuiden van het park kijken en lekker wandelen. Na dat stuk van het park gaan we door naar onze volgende tussenstop Fort Bragg.