Home Reizen
Reizen
Salt Lake City PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Erwin   
dinsdag, 14 juli 2009 00:00

Silver lakeVanmorgen in Beaver hebben we ontbeten in het hotel, voor het eerst bij de prijs inbegrepen. Er was niet veel keus, maar de geroosterde boterhammen smaakten ons goed.
Onderweg zijn we weer even bij Starbucks langs gegaan om Erwin te voorzien van zijn dagelijkse cafeïne shot. Ook zijn we meteen nog bij de Walmart langs geweest, zomaar om even een Amerikaanse supermarkt te zien. Toen snel door richting Salt Lake City, waar we voor half 2 bij het hotel aankwamen. Dat was nog vroeg genoeg om iets te gaan ondernemen. Eerst even het boekje en de kaart erbij en toen viel de keuze op een tochtje door het Brighton Ski Resort met als eindpunt het Silver Lake. Wat was deze tocht door de bergen mooi zeg, echt heel anders dan dat we gister gezien hebben. Mooi groen, mooie bergen, mooi riviertje met enorm koud smeltwater!!! Onderweg nog even gestopt om wat foto’s te maken en toen door naar boven. Daar aangekomen hebben we een wandeltocht langs het meer gemaakt en zijn we de berg op gelopen. Via een rotspaadje moesten we min of meer naar boven klimmen. Erg zwaar en vermoeiend, maar zeer de moeite waard. We liepen alleen over de berg naar boven, niemand te zien, zo bizar. Onderweg heel veel eekhoorns kunnen spotten.
Behoorlijk kapot zijn we nog even wat wezen eten: onze eerst hotdog hier in the States en toen terug naar  het hotel. Nog even douchen en dan lekker slapen. Er staat een lange reis voor morgen te wachten.

Laatst aangepast op donderdag, 16 juli 2009 13:41
 
Las Vegas PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Erwin   
zondag, 12 juli 2009 00:00
Met pijn in ons hart verlaten we het luxe hotel in Los Angeles. We besluiten eerst naar het auto verhuurbedrijf te rijden om onze Dodge Caliber te laten checken. Deze zeurt al vanaf het begin om nieuwe olie en aangezien we nog aardig wat mijl voor de boeg hebben leek het ons niet gek om dit te melden. Bij de verhuur werd niet moeilijk gedaan en mochten we direct een andere auto uit gaan zoeken. We kregen zelfs een free upgrade voor het ongemak. Nu hebben we meteen beter gekeken naar de banden en andere eventuele meldingen die de auto geeft als je hem start. Onze keuze is gevallen op een Ford Focus sedan.
Het viel ons bij het wegrijden meteen op hoe veel stiller de nieuwe auto was. Het was zeker een goede zet om hem om te ruilen. We reden naar de volgende Micheals winkel, om de 50% kortingsbon op een volgende aankoop te verzilveren en waren daar al voor openingstijd. Op zondagen gaan ze pas om 10 uur open. Bij de kassa hebben we naast de korting van de bon nog een mazzeltje. Eén van de andere artikelen staat verkeerd in het systeem en wordt nu veel goedkoper verkocht dan waarvoor hij in het schap hing.
We vervolgen onze reis naar Las Vegas. Op de lange weg naar de snelweg stonden een hoop flitskasten bij de stoplichten. Deze doen het jammer genoeg ook nog… Miranda merkte ze op, ik kijk hoe hard ik rijdt en rij vervolgens door het rode licht. We zijn benieuwd wat die gaat kosten.
Langs de interstate 15 zijn we nog een keertje gestopt om wat te eten. De temperatuur buiten was hier ondertussen al opgelopen tot een graad of 95F. Als je de auto dan stopt en de airco uitzet, is het binnen een minuut als aardig warm in de bak. Bij Starbucks hebben we een bak koffie en een croissantje genomen. Het croissantje telde wel als een volwaardig ontbijt, je kon het ‘tje’ wel weglaten..
Na een eindje rijden, zijn we gestopt in Barstow. Hier vonden we een outlet shopping centre. Erwin kon goed slagen bij de Levi’s store: 2 broeken een een t-shirt voor nog geen 80 dollar, rond de 60 euro! Zie dat in Nederland maar voor elkaar te krijgen!
Toen snel verder en zijn we vlak voordat de woestijn begon nog even een gezond broodje wezen eten bij Subway. Hier konden we zelf ons broodje samenstellen.  Daarna in 1 ruk door naar Las Vegas….de temperatuur begon buiten steeds harder te stijgen. Rond kwart over 5 kwamen we aan bij het hotel.  Toen we uitstapten leek het buiten wel een sauna: 117°F, een goede 47 graden celcius!!! En het ‘verkoelende’ briesje had zo ongeveer dezelfde temperatuur. Kun je je vast wel voorstellen dat we zachtjes kapot gingen daar. We waren blij dat we de volgende dag weer verder mochten.
 
Los Angeles PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Erwin   
zaterdag, 11 juli 2009 00:00

We waren al op tijd wakker en hebben eerst maar een douche genomen. Toen moesten we toch echt op zoek naar een ontbijt en wat water….dat werd dus een Mc Breakfast: broodjes, gebakken ei, hamburger en nog iets…. het is gebleven bij het broodje en het ei en natuurlijk een Mc Cafee.
De planning was om naar Jo Ann’s en daarna naar het autoverhuurbedrijf te rijden om door te geven dat de auto zeurt om nieuwe olie en daarna naar een Michaels winkel te gaan. Jo Ann’s had op de zelfde straat moeten liggen als ons hostel, maar op het nummer dat we hadden opgeschreven vonden we het niet. De ingestelde route bracht ons hierna langs Venice beach en vervolgens richting downtown Los Angeles. Het enige probleem was dat het verhuurbedrijf niet in downtown zit, en de Michaels ook niet. De straatnamen die we hadden gebruikt komen in LA, Santa Monica en nog een paar van de randsteden voor. Je moet dus eerst de goede randstad weten voor je het adres invult. Nadat we dit door hadden reden we in één keer naar de Michaels. Daar konden we de eerste 2 uur gratis parkeren in een public parking. We zijn de giga scrap winkel ingeweest en Miranda heeft daar het nodige gekocht. Vervolgens zijn we naar de 3rd street promenade gelopen en hebben we wat gedronken.
Net voor de 2 uur parkeren om waren, zuinige Hollanders, zijn we op zoek gegaan naar de Hollywood letters. Deze zijn voor een onbekende in LA nog niet zo heel eenvoudig te vinden. We hebben dan ook ruime tijd in de buurt van Rodeo drive en Sunset Boulevard rond gereden. Tijdens het zwerven hadden we heel even een glimp van de letters gezien, maar daarna verdwenen ze weer tussen de hoogbouw. Op den duur zijn we maar gaan vragen hoe we naar de Walk of Fame moeten komen. We bleken al op de goede straat te zitten, maar deze nog een paar mijl te moeten volgen.
Bij de Hollywood boulevard hebben we de auto weer verlaten en zijn we sterren gaan kijken. Het viel ons op dat er op één plek een grote groep mensen stonden te kijken. Het duurde even voor we doorhadden dat dit de ster van Michael Jackson was. De kraampjes er om heen waren er al helemaal op ingespeeld en de T-shirts met zijn hoofd of naam er op vlogen je om de oren. Om even wat af te koelen zijn we bij Starbucks een kopje koffie en thee gaan drinken. Voor Grauman’s Chinese Theatre hebben we nog wat foto’s geschoten van de handen en voeten van celebraties als Harry Potter, en Will Smith.
We zijn in de buurt van Hollywood Boulelvard gaan zoeken naar wat eetgelegenheden. Hierdoor kwamen we al gauw op een soort winkelcentrum waarin meer dan de helft van de tentjes wel eten hadden. We konden dus kiezen. Om een beetje in steil te blijven zijn we bij de California Pizza Kitchen een heerlijke vers gebakken pizza wezen eten. Dit restaurant claimde de uitvinder te zijn van de Chicken Barbecue pizza, waarvan Erwin de hawaii variant heeft genomen. Na het eten zijn we terug gereden naar het hostel en is Miranda nog gaan uitzoeken waarom we de Jo Ann’s niet konden vinden. Ze kon het niet uitstaan en wist haast zeker dat ze hem thuis op google streetview had gezien.  Om nog onbekende reden bleek de straat waar we moesten zijn dubbel genummerd te zijn. Na een grote kruising liepen de nummers dus weer af. Omdat we nog niet zover waren doorgereden wisten we dit niet. We zijn daarom nog maar even vlak voor sluitingstijd naar Jo Ann’s gereden om nog het één en ander aan scrap spulletjes in te slaan. En toen zijn we weer op tijd gaan slapen om uitgerust aan onze volgende reisdag te kunnen beginnen.

 
De heenreis naar L.A. PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Miranda   
vrijdag, 10 juli 2009 00:00
Half 10 werden we dan opgehaald door de vader van Miranda. 10 voor 11 waren we op schiphol en kwamen we erachter dat we ons een uur in de tijd vergist hadden. We moesten niet vliegen om 13:40, maar om 14:40. We hadden dus tijd over, dus toen maar lekker op het gemakt wat gedronken en nog wat gegeten en om half 12 konden we inchecken. Nog wat taxfree gewinkeld en om 14:10 konden we aan boord! Onze eerste bestemming was Londen, waar we een overstap moesten maken. Alles ging daar vlekkeloos, bagage werd netjes op het volgende vliegtuig gezet en wij konden al snel ook daar aan boord. Wel even een verschil in vliegtuig zeg. Een kussentje en dekentje lagen klaar, we werden regelmatig voorzien van wat drinken of eten. Het enige jammere was dan wel dat onze tv’s het telkens niet deden, maar ondanks dat een goede reis gehad.
Op LA ging het allemaal erg vlot, goed gecontroleerd en met een half uur stonden we buiten te wachten op een bus die ons naar het autoverhuurbedrijf zou rijden. We hebben even zitten wachten, maar uiteindelijk kwam daar onze bus en hebben we ondertussen een echte Amerikaanse luie automaat onder ons gat, een Dodge Caliber.
Dan naar het hotel, heerlijk naar een bed……..echt alleen een bed. Man o man wat een hotel, lijkt wel een opvangplek voor zwervers. Geen eigen douche of wc, 2 bedjes en een kast, maar wat hebben we erom moeten lachen.  Onze eerst romantische overnachting van onze huwelijksreis…..
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

Pagina 6 van 6