Home Reizen
Reizen
Seattle PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Miranda   
zaterdag, 25 juli 2009 20:49
InktvisZo na 2 slechte nachten, hebben we vannacht eindelijk weer goed geslapen! Half 8 ging de wekker, lekker op het gemakje wakker worden, laptop aan, douchen en toen gingen we richting downtown Seattle. We hadden eerst het plan om nog een National Park hier ten westen van Seattle te gaan bezoeken, maar de reis er naar toe zou al behoorlijk lang zijn, dat we besloten om maar eens gewoon de stad goed te bekijken. Nou dat was geen verkeerde keus. Seattle is een leuke stad om wat van te zien. Als eerste zijn we richting Pike Place Market gereden. Daar hebben we een plek voor de auto gezocht, ook hier zijn de parkeerprijzen niet mis, maar goed. We moesten nog ontbijten, dus dan maar eerst naar de Starbucks: Erwin een bak koffie met een rozijnenbol en ik een thee met een croissant. Aan de overkant konden we de markt al zien, waar we na ons bakkie drinken door heen zijn gelopen. De markt was grotendeels overdekt met veel verschillende kramen: veel fruit, bloemen, vis, handgemaakt spul, shirts enz. Bij één van de viskramen was het echt een spektakel. Er stond een grote groep mensen omheen en wij wilden wel zien wat daar gebeurde. Als eerst zagen we echt een mega grote inktvis in het ijs liggen, maar toen we nog even goed bleven kijken, zagen we dat er telkens een vis van de ene kant naar de andere kant overgegooid werd. Hoe groter de vis, hoe harder de mensen begonnen te joelen, heel maf. HoneymoonNadat we daar 2 uur hadden rondgelopen, gingen we weer richting auto en vond Erwin nog een park vlakbij het centrum. Daarvandaan kon je naar het strand lopen…..we moesten eerst een heel stuk door een dicht begroeid bos over een smal paadje. Uiteindelijk kwamen we aan op het strand waar het niet druk was, ja wat wil je als je zo’n eind door een bos moet ploeteren. Al met al hebben we daar ook zo’n 2 uur gelopen.
Omdat de dag nog niet voorbij was, zijn we naar Space Needle gereden. Hiervandaan kon je een tocht maken op een busboot, deze hadden we eerder die dag al in de stad zien rondrijden. Maar dikke vette pech, deze waren voor vandaag al helemaal volgeboekt. Toen zijn we de straat maar overgestoken, daar was ook genoeg te zien, een soort euromast met een heel park erbij. Wij zijn daarvandaan met de monorail naar een ander stuk van de stad gereden. Je kwam uit in een heel groot winkelcomplex. Daar hebben we een poosje rondgelopen en buiten kwamen we erachter dat er een of ander zomerfestival hier gaande was. Het was ook al erg druk overal op straat, ook veel politie en standjes met van alles. Na een enorm vol bord spaghetti zijn we weer terug gereden met de monorail naar het plek waar onze auto vlak bij stond. Nu was onze dag wel zo goed als voorbij…..en hebben wij geen voeten meer over.
 
Reisdag naar Seattle met omweg… PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Erwin   
vrijdag, 24 juli 2009 22:03
Vlag van USA in bloemenLief blogje, het was me het nachtje weer wel. Hetzelfde ritueel als gisterennacht, maar nu met oorproppen in. Om 2 uur ’s nachts heb ik de receptie nog gebeld om te vragen of ze in de kamer wat zachter konden doen. Dat hielp niet veel. Later werd het iets rustiger en konden we nog iets van slaap pakken. Toen de wekker ging om 7:30 heb ik hem mooi nog een half uurtje verzet. Na even douchen en wakker worden hebben we bij Denny’s een ontbijtje gedeeld. Daarna even uitgecheckt en op weg naar Seattle. We lagen goed op schema, tot we bij de grens aankwamen. Daar was een gemiddelde wachttijdindicatie van 60 minuten aangegeven. Uit eindelijk viel dat mee, maar we werden natuurlijk wel weer helemaal ondervraagt: “Waar komen jullie vandaan? Waar gaan jullie heen? Waarom? Hoe lang? Wat doen jullie voor de kost?” We mochten gelukkig amerika gewoon weer in, wat op zich wel handig is als je auto daar ook ingeleverd moet worden en je een ticket vanaf San Fransisco hebt. We hadden gisteren besloten de saaie route over de snelweg te onderbreken en door Mount Baker National Forest te rijden. Dat is een stukje om, maar wel heel mooi. Wat ik niet had gezien, en TomTom ook niet, is dat de highway hier doorheen niet helemaal doorloopt. Ergens halverwege houdt het asvalt met de keurige strepen op en gaat het abrupt over in een gravelpad. Terwijl het stof achter ons opspatte, de auto omtoverde van een blauw naar  een grijsblauwe en wij genoten van de omgeving kwamen we langs een hele berg wild kampeerders. Dit leek mij wel de mooiste vorm van kamperen. Helaas de tent vergeten mee te nemen. Na enkele mijlen off-road begon het asfalt weer en kwamen langzaam maar zeker de elektra palen en normale huizen weer tevoorschijn.
Rond Seattle werd het iets drukker op de weg, maar we konden vrij goed door rijden. Om een uur of 6 waren we bij het hotel. Helaas waren alle rookvrije kamers volgeboekt, dus zitten we nu in een rokerskamer. We hebben alle ramen, de ventilator en de afzuigkap maar opengezet om de lucht wat te verbeteren. Omdat we nog een kortingsbon hadden voor de Michael’s zijn we die op gaan zoeken. Daarna nog een broodje subway op en nu ga ik slapen. Morgen gaan we downtown Seattle bezoeken.
 
Vancouver PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Miranda   
donderdag, 23 juli 2009 19:54
Lions Gate BridgeZo zeg wat een nacht hebben wij beleefd. Wij lagen er lekker bij tijds in, zo rond een uur of 10. Konden we er ook weer op tijd uit, uitgerust. Nou dat ging even iets anders. Onze naaste buren waren ontzettend hard aan het praten en aan het lachen,  maar dat stopte op een gegeven moment. Helaas ging het over in wild gehijg, geschreeuw en een piepend bed. Hmmmm nou ja, dat zal zo wel over zijn, dachten we. Helaas was dat verkeerd gedacht, het bleef maar doorgaan, echt zeker een uur aan een stuk……daarna werd alles nog eens even op een hard volume nabesproken. Echt niet normaal, tot na 2 uur hebben wij dus in die herrie gezeten. Vanmorgen eerst maar even een klacht in wezen dienen bij de receptie, bleek dat we ’s nachts gewoon kunnen bellen daar naar toe. Goed om te weten voor de volgende nacht.
Oke, iets later dan gepland gingen we vanmorgen op pad. Het weer was vandaag even wat anders dan dat we gewend waren. Er hingen hele lage wolken, bergen waren amper te zien en het was iets frisser, nog steeds wel zo’n 25 graden. Eerst even ontbijten, nou ja even. Het was echt een mega ontbijt: 2 geroosterde boterhammen, 2 gebakken eieren, 2 pannenkoeken en nog een koekje, havermout voor Erwin. Erg lekker, maar teveel om op te kunnen. Morgen bestellen we dan  ook maar 1 ontbijt voor ons tweetjes. Moet genoeg zijn.Wij bij de totempalen
Na het ontbijt zijn we Vancouver gaan verkennen. We zijn gestart in het Stanley Park bij het prospect point. Daar vandaan hadden we een mooi uitzicht op de lion’s gate bridge. De laaghangende wolken maakten het op zich wel heel mooi. In hetzelfde park zijn we de totempalen gaan bekijken. Dat zag er ook wel heel apart uit. We zijn onze tocht gaan vervolgen richting de lookout, een uitkijkpunt over de hele stad en het havengebied. Toen we geparkeerd stonden en bij het punt aankwamen bleek dat je 13 dollar per persoon daarvoor moest betalen. Dit hebben wij niet gedaan, omdat we dachten dat het uitzicht maar minimaal zou zijn met deze enorme bewolking. We hebben onze eigen citytour per auto gedaan door een grote winkelstraat. Wel leuk om te zien, maar geen behoefte om er doorheen te lopen. Er waren vrij weinig bekende winkels voor ons. Toen zijn we terug naar het hotel gegaan en hebben we besloten om nog een keer naar de Metrotown te gaan. Daar hebben we heerlijk rondgelopen, koffie gedronken en Miranda heeft er 2 spijkerbroeken gekocht. Jawel in lengtemaat 30 verkopen ze hier genoeg! Omgerekend heeft ze nu 2 broeken voor nog geen 45 euro. Nu zijn we inmiddels weer terug in het hotel, nadat we een lekker hapje gegeten hebben hier vlak naast. Deze keer wat sla, friet en een schnitzel, vrij normaal een keer!
 
Reis naar Vancouver PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Erwin   
woensdag, 22 juli 2009 21:15
180km tot VancouverNadat we allebei vanmorgen op tijd wakker werden zijn we weer op pad gegaan. Eerst even langs de koffieshop voor een koffie en nog langs een supermarkt voor broodjes met Nutella en een croissantje. De weg richting Vancouver over de snelweg 5 ligt er netjes bij. De hele weg was net gerenoveerd en reedt heerlijk. Ergens halverwege hadden we een enorme afdaling waarbij ik amper gas hoefde te geven voor zeker een kwartier. Toen er volgens TomTom nog maar 20 kilometer te gaan was tot onze bestemming begon het gelazer. Langs de weg stond een bord met daarop iets over een afzetting ofzo. We hebben uiteindelijk dus fijn in de file gestaan. Toen we ingecheckt waren hebben we de weg gevraagd naar een wasserette. Daar hebben we even een groot gedeelte van onze kleren gewassen, omdat Miranda niet genoeg onderbroeken heeft voor vier weken. Ik ook niet trouwens. De kleren hangen nu her en der om mij heen te drogen in de hotelkamer. Tegen het einde van de middag zijn we op zoek gegaan naar de Metropolis at Metrotown. Dit is een gigantisch overdekt winkelcentrum met meer dan 450 winkels. Hier hebben we ook een keuze moeten maken voor iets te eten. Op de foodplaza waren op een paar honderd meter meer dan 20 verschillende soorten afhaalrestaurantjes gevestigd. Dan is het nog best moeilijk om iets te kiezen. Morgen gaan we de rest van Vancouver zo veel mogelijk proberen te bekijken…
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 6