Home Tweakers.Net Tweakers.net
Tweakers Mixed RSS Feed
 • Prijs elektrische Tesla Semi-vrachtwagen begint bij 150.000 dollar
  Tesla is van plan om de goedkoopste versie van zijn Semi-vrachtwagen voor 150.000 dollar, omgerekend ongeveer 126.000 euro, te verkopen. Het gaat om de versie die een afstand van 450 kilometer op een acculading kan afleggen.

 • Xiaomi Mi Mix 2 - De looks van een topmodel
  Xiaomi Mi Mix 2 is een opvallende verschijning, met zijn dunne bezels aan drie zijden. Tweakers ging aan de slag met de duurste telefoon die de Chinese fabrikant in 2017 uitbrengt.

 • foobar2000 1.3.17
  De final release van foobar2000 versie 1.3.17 is uitgekomen. Deze populaire, lichte muziekspeler kan onder andere overweg met mp3, aac, ogg vorbis, flac, wav en wma, en beschikt over ondersteuning voor Replay Gain. Verder kan de speler verschillende formaten converteren, heeft het programma uitgebreide mogelijkheden om de tags aan te passen en kan de interface geheel naar eigen hand gezet worden. Daarnaast is het mogelijk om de functionaliteit met behulp van plug-ins uit te breiden. De changelog voor versie 1.3.17 ziet er als volgt uit:

 • Synology Router Management 1.1.5-6542-4
  Synology heeft kort geleden een update voor versie 1.1.5 van Router Management uitgebracht. SRM is de firmware die op de RT1900ac en RT2600ac routers draait en is in zekere zin vergelijkbaar met Disk Station Manager, de firmware voor de nassen van hetzelfde bedrijf. Deze apparaten weten uitstekende prestaties neer te zetten, hebben uitgebreide mogelijkheden en zijn via een overzichtelijke webinterface eenvoudig te bedienen. In deze uitgave zijn de volgende verbeteringen doorgevoerd:

 • München stopt definitief met LiMux-project
  De Duitse stad München heeft besloten om definitief te stoppen met zijn in 2004 opgezette LiMux-project. De stad wil in 2020 overgaan van Linux naar Windows 10, waarmee een bedrag van bijna 50 miljoen euro is gemoeid.

 • Microsoft-patent beschrijft automatische overgang naar privé-browsingsessie
  Een recentelijk gepubliceerd patent van Microsoft beschrijft verschillende technieken voor het automatisch wisselen naar een privé- of incognitomodus tijdens het browsen. Een dergelijke modus slaat onder meer geen browsegeschiedenis op.

 • Wet voor experimenten met autonome auto's zonder berijder gaat naar Tweede Kamer
  De zogenaamde Experimenteerwet zelfrijdende auto's is vrijdag naar de Tweede Kamer gestuurd. Het wetsvoorstel moet het mogelijk maken om tests met autonome voertuigen uit te voeren zonder dat er een bestuurder in de auto aanwezig hoeft te zijn.