Home Tweakers.Net Tweakers.net
Tweakers Mixed RSS Feed
 • Aantal organisaties dat vergunning aanvraagt voor kleine drones stijgt
  Het aantal bedrijven dat in Nederland een vergunning aanvraagt voor het vliegen met een kleine drone van minder dan vier kilo is de afgelopen maanden sterk gestegen. Waar bedrijven vorig jaar in een half jaar 70 vergunningen aanvroegen, zijn dat er nu 134 in nauwelijks drie maanden.

 • Ipv6-tunnelprovider SixXS stopt ermee
  Dienst SixXS, die een tunnel biedt voor klanten met alleen ipv4 om internetadressen via ipv6 te bereiken, stopt ermee in juni. De dienst groeit al een paar jaar niet meer en vindt bovendien dat het zijn doel inmiddels voorbij lijkt te schieten.

 • Samsung toont concept van zakhorloge op basis van Gear S3-smartwatch
  Samsung heeft een concept getoond van een zakhorloge met de hardware van de Gear S3 erin. Naast een touchscreen van de Gear S3 bevat het zakhorloge ook een analoog klokje en een kompas. Het gaat om een project van ontwerper Yvan Arpa.

 • Google haalt sms-functie uit Hangouts
  Het is vanaf 22 mei niet meer mogelijk om met Googles chatapp Hangouts sms'jes te ontvangen en te versturen. De zoekgigant heeft e-mails uitgestuurd naar gebruikers, waarin het aanraadt om een andere app in te stellen voor de sms-functie op smartphones.

 • Mass Effect: Andromeda - nieuw avontuur stelt teleur
  Een nieuw zonnestelsel, een nieuwe schip en een nieuwe held kunnen samen niet voorkomen dat Mass Effect: Andromeda teleurstelt. Het niveau van deel één en twee is ver weg.

 • Microsoft Exchange Server 2013 CU 16
  Microsoft heeft al weer de zestiende Cumulative Update voor Exchange Server 2013 vrijgegeven. Exchange Server 2013 werd uitgegeven in januari 2013. De mainstream ondersteuning vanuit Microsoft loopt tot april 2018, en de verlengde ondersteuning loopt tot april 2023. In deze verlengde periode worden alleen beveiligins- en tijdzone-updates doorgevoerd. Voor een algemene discussie over Exchange Server 2013 kan je in Het algemene Exchange 2013 topic op ons forum terecht. Het KB-artikel met nummer 4012112 vermeldt de volgende veranderingen:

 • Microsoft Exchange Server 2010 SP 3 Rollup 17
  Microsoft heeft al weer de zeventiende Rollup voor het derde service pack van Exchange Server 2010 vrijgegeven. Service Pack 3 werd uitgegeven in februari 2013. De mainstream ondersteuning vanuit Microsoft eindigde in januari 2015, maar de verlengde ondersteuning loopt nog tot januari 2020. In deze verlengde periode worden alleen beveiligins- en tijdzone-updates doorgevoerd. Het bijbehorende KB-artikel met nummer 4011326 vermeld een aantal veranderingen, en ook wordt er vermeld dat er tijdzone-updates zijn doorgevoerd zonder deze verder te specificeren.