Home Tweakers.Net Tweakers.net
Tweakers Mixed RSS Feed
 • 'Google-memo toont welke gegevens bij Chinese zoekmachine worden bijgehouden'
  Er lijkt een interne Google-memo uitgelekt te zijn die details onthuld over hoe Google, en waarschijnlijk de Chinese overheid, gebruikers van zijn Chinese zoekmachine gaat volgen. Zo worden onder andere gebruikte ip-adressen en links waar op wordt geklikt gelogd.

 • De lange weg naar Android 1.0
  Op 23 september 2008 kondigden Google, HTC en T-Mobile de G1 aan, de eerste Android-smartphone. Het was een lange weg voordat die telefoon eindelijk het levenslicht zag.

 • Techjuwelen - T-Mobile G1 - De eerste Android-smartphone
  Op driekwart van de nu verkochte smartphones staat Android. Dat begon allemaal tien jaar geleden met de eerste Android-telefoon: de T-Mobile G1.

 • Tor Browser 8.0.1
  Versie 8.0.1 van Tor Browser is uitgekomen. Tor staat voor The Onion Router en is een netwerk dat gebruikt kan worden om redelijk anoniem over internet te surfen. Al het tcp-verkeer van gebruikers wordt langs verschillende Tor-routers geleid, waarna het voor de ontvanger vrijwel niet meer mogelijk is om na te gaan wie de oorspronkelijke verzender was. Binnen het Tor-netwerk is die informatie nog wel aanwezig, zodat antwoorden, uiteraard ook weer via het stelsel van routers, uiteindelijk weer op de juiste plek aankomen. De release notes voor deze uitgave zien er als volgt uit:

 • Newsbin Pro 6.81
  Versie 6.81 van NewsBin Pro is kort geleden uitgekomen. Met dit programma kunnen bestanden, zoals foto's, video's en programma's, van usenet worden gehaald. Het heeft alles wat je van een usenet-downloader mag verwachten, zoals ondersteuning voor multithreading, ssl en autopar. Verder zijn er uitgebreide filtermogelijkheden en kan er van een optionele Usenet-search-service gebruikgemaakt worden. In versie 6.81 zijn de volgende verbeteringen aangebracht:

 • AMD Radeon Software Adrenalin Edition 18.9.2
  AMD heeft een nieuwe update van zijn Radeon Software Adrenalin Edition-drivers uitgebracht. De drivers zijn alleen geschikt voor de HD 7750 en hoger, de HD 8570 en hoger, en de kaarten uit de R5-, R7- R9- en RX-series. Van Windows worden alleen versies 7 en 10 ondersteund. Voor mensen die Windows 8.1 gebruiken, is versie 17.7.1 de laatste versie. Drivers voor de eerste generatie van Windows 8 worden helemaal niet meer gemaakt. Voor oudere kaarten, die nu als legacy of non-gcn worden aangeduid, is Catalyst Software Suite versie 15.7.1 de laatste stabiele uitgave.

 • Google-app bevat afbeelding van dock voor Pixel 3-smartphone
  Er is een afbeelding verschenen van de Pixel Stand, de vermoedelijke dock die Google wil uitbrengen voor zijn aankomende Pixel 3-smartphones. Het gaat vooralsnog om een animatie, en niet om een foto van de daadwerkelijke hardware.