Home Tweakers.Net Tweakers.net
Tweakers Mixed RSS Feed
 • Wine 2.15
  Er is met versienummer 2.15 een nieuwe ontwikkelbuild van Wine verschenen. Wine is een opensource-implementatie van de Windows-api en maakt het mogelijk om DOS- en Windows-programma's op Linux, FreeBSD en Solaris te draaien. Een grote groep ontwikkelaars draagt bij aan Wine en er is voor gekozen om elke twee weken een nieuwe zogeheten ontwikkelversie uit te brengen in plaats van te wachten tot er een aantal nieuwe functies klaar is. Een paar keer per jaar verschijnt er een stabiele uitgave. De database met applicaties die onder Wine werken, al dan niet met behulp van kleine aanpassingen, bevat op het moment van schrijven 24.794 titels. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:

 • Asuswrt-Merlin 380.68
  Asus gebruikt voor zijn nieuwere routers, zoals de RT-AC66U en RT-AC87U, van Tomato afgeleide firmware met de naam Asuswrt. Deze firmware is, op enkele drivers na, opensource, waarbij de gesloten binaries wel meegeleverd worden. Asuswrt-merlin is op zijn beurt een aangepaste versie van de originele firmware van Asus. Het bevat onder meer bugfixes en kleine verbeteringen, maar probeert toch dicht bij het origineel te blijven, zodat het mogelijk blijft om nieuwe features die Asus introduceert toe te voegen aan de code. Versie 380.68 is uitgekomen en hierin zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:

 • Beveiligingsgat oudere versies Switch-firmware maakt verhoogde rechten mogelijk
  Bij alle firmwareversies behalve de nieuwste van de Nintendo Switch is een exploit ontdekt die verhoogde rechten kan verlenen aan de gebruiker. Dit is een voorwaarde voor toekomstige exploits die homebrew, emulatie en back-ups draaien mogelijk kunnen maken.

 • 'Smartphonelekker' Evan Blass toont mogelijk nieuw ontwerp Nest-thermostaat
  'Smartphonelekker' Evan Blass heeft op Twitter een afbeelding geplaatst van een nieuw ontwerp van de slimme Nest-thermostaat. Mogelijk gaat het om een goedkopere versie van het apparaat, waarover al eerder meldingen naar buiten kwamen.

 • Singleplayer Mass Effect: Andromeda krijgt geen dlc en updates meer
  BioWare maakt bekend dat het de ontwikkeling van de singleplayer van Mass Effect: Andromeda staakt. Dit gedeelte van het spel gaat geen aanpassingen meer krijgen en ook geen aanvullingen, in de vorm van bijvoorbeeld dlc. Het verhaal wordt verder verteld in de vorm van multiplayermissies.

 • Google introduceert opnieuw bluetooth-ondersteuning bij Home-speaker
  Google Home, de slimme speaker van het bedrijf, krijgt bij verschillende gebruikers bluetooth-ondersteuning toegevoegd. Het is echter niet helemaal duidelijk of het ditmaal om een definitieve beslissing van Google gaat.

 • Populaire games en bakken met geld - Welke games redden het als e-sport?
  In een serie van vijf artikelen geeft Tweakers je alle ins en outs van e-sport mee. In dit tweede deel bekijken we welke games er gespeeld worden, en vooral ook waarom.