Home Tweakers.Net Tweakers.net
Tweakers Mixed RSS Feed
 • 'Groep achter Clinton-hack zond phishingmails naar Franse presidentskandidaat'
  Het Japanse beveiligingsbedrijf Trend Micro waarschuwt dat de groepering die verantwoordelijk lijkt te zijn voor de Clinton-hacks, zich met een phishingcampagne richt op de Franse presidentskandidaat Emmanuel Macron.

 • AMD geeft Radeon Pro Duo update met Polaris-chips en 32GB gddr5
  AMD heeft zijn Radeon Pro Duo een update gegeven. De kaart is minder krachtig dan zijn voorganger en ook de bandbreedte valt lager uit, maar het gebruik van twee Polaris 10-gpu's maakt dat de kaart ook minder verbruikt.

 • Nederlandse rechter: Apple moet bij vervanging splinternieuw product leveren
  De kantonrechter van Amsterdam heeft Apple bevolen om een volledig nieuwe iPad Air 2 te leveren aan een klant die wegens een defect van haar tablet recht had op een vervangend apparaat. Apple probeerde haar een zogenoemd remanufactured exemplaar te leveren.

 • Politie werkt met wetenschappers aan data-analyse in beslag genomen telefoons
  De Nederlandse politie is een samenwerkingsproject aangegaan met twee universiteiten, een hogeschool en het CWI om snel gegevens op in beslag genomen smartphones te kunnen analyseren. Het project draagt de naam 'Politielab'.

 • Webroot-antivirussoftware zag Windows-bestanden tijdelijk als kwaadaardig
  De software van antivirusbedrijf Webroot heeft tijdelijk legitieme Windows-bestanden als kwaadaardig aangemerkt. Daardoor hadden gebruikers van de zakelijke en de consumentenversie van de software problemen met instabiele systemen.

 • HipChat stelt wachtwoorden opnieuw in na hack
  HipChat, de chatdienst van softwarebedrijf Atlassian, heeft de wachtwoorden van zijn gebruikers opnieuw ingesteld na een hack. De dienst waarschuwt dat onbevoegden mogelijk toegang hadden tot namen, e-mailadressen en gehashte wachtwoorden.

 • NetSetMan 4.4.0
  Ilja Herlein heeft versie 4.4 van NetSetMan uitgebracht. Met dit programma kunnen diverse instellingen snel en eenvoudig door middel van profielen worden aangepast. Het is vooral handig voor laptopgebruikers die hun computer op verschillende locaties gebruiken, zoals thuis en op het werk. Met een druk op een knop kunnen bijvoorbeeld het ip-adres, de standaardprinter en de smtp-server worden aangepast. Het programma is gratis te gebruiken, maar er is ook een pro-versie voor commerciƫle gebruikers, die ook het aanpassen van het domein, de proxyserver en de browserstartpagina mogelijk maakt. De changelog laat de volgende veranderingen en verbeteringen zien: