Home Software Tweakers Meuktracker
TweakersDownloads
 • NetSetMan 4.4.0
  Ilja Herlein heeft versie 4.4 van NetSetMan uitgebracht. Met dit programma kunnen diverse instellingen snel en eenvoudig door middel van profielen worden aangepast. Het is vooral handig voor laptopgebruikers die hun computer op verschillende locaties gebruiken, zoals thuis en op het werk. Met een druk op een knop kunnen bijvoorbeeld het ip-adres, de standaardprinter en de smtp-server worden aangepast. Het programma is gratis te gebruiken, maar er is ook een pro-versie voor commerciële gebruikers, die ook het aanpassen van het domein, de proxyserver en de browserstartpagina mogelijk maakt. De changelog laat de volgende veranderingen en verbeteringen zien:

 • ID3 Renamer 7.2.9
  Versie 7.2.9 van ID3 Renamer is uitgekomen. Dit programma kan worden gebruikt om de muziekcollectie te organiseren. Niet alleen kan de ID3-metadata automatisch worden ingevuld, ook kunnen bestandsnamen worden aangepast aan de hand van diezelfde informatie. De download is slechts 116kB groot, maar het programma heeft wel versie 4.0 van het .Net Framework nodig. Het zipbestand bevat slechts één executable en installeren is niet nodig. Sinds versie 7.2.6 zijn de volgende veranderingen doorgevoerd:

 • 360 Total Security Essentials 8.8.0.1033
  Qihu 360 heeft een update voor versie 8.8.0 van Total Security Essential uitgebracht. Deze gratis virusscanner van Chinese makelij maakt gebruik van verschillende engines om bestanden op kwaadaardige code te scannen. Zo is er onder meer een cloud-egine, Qihu's eigen QVMII en het benut technologie van Avira en Bitdefender. Verder is er een sandbox aanwezig en toont het geen advertenties, iets wat de gratis producten van concurrenten vaak wel doen. Qihu 360 is in het verleden door onafhankelijke testbedrijven wel eens beschuldigd van het manipuleren van de tests om beter uit de verf te komen en wordt daarom niet meer meegenomen in de maandelijkse vergelijkingstesten, maar het programma doet zijn werk verder prima. In deze uitgave in ondersteuning voor de Creators Update van Windows 10 toegevoegd en zijn er diverse problemen verholpen, al treedt Qihu 360 niet in details.

 • Light Alloy 4.10.0
  Versie 4.10.0 van Light Alloy is uitgekomen. Deze uitgebreide mediaspeler van Russische makelij heeft geen aparte codecs of filters nodig om mediabestanden af te spelen. Ondersteuning is onder meer aanwezig voor verschillende geluidssporen, ondertiteling, iptv en internetradio. Het programma en de website zijn in diverse talen te gebruiken, waaronder het Nederlands. Deze uitgave is de laatste grote update van deze mediaspeler. Er zullen geen nieuwe mogelijkheden meer worden toegevoegd, maar problemen zullen nog wel worden verholpen. De ontwikkelaars gaan namelijk aan een nieuwe mediaspeler werken met de naam Verona Player.

 • Vim 8.0.586
  Er is een update voor versie 8.0 van Vi IMproved, oftewel Vim, uitgekomen. Deze universele editor is ooit door Bram Moolenaar voor de Commodore Amiga ontwikkeld, maar is tegenwoordig ook voor Unix, Linux, macOS, OS/2, DOS en Windows beschikbaar. Vim wordt niet actief ontwikkeld en meestal zitten er een paar jaar tussen de verschillende versies. In deze uitgave zijn de volgende verbeteringen doorgevoerd:

 • Visual Studio Code 1.11.2
  Visual Studio Code is een opensource code-editor met ondersteuning voor IntelliSense, debugging, Git en code snippets. Ondersteuning voor de meest gangbare script- en programmeertalen is aanwezig, en kan daarnaast via extensies uitgebreid worden. Microsoft heeft enkele dagen geleden versie 1.11.2 uitgebracht die een aantal problemen uit versie 1.11 oplost. De beknopte aankondiging ziet er als volgt uit:

 • Microsoft .NET Framework 4.7
  Microsoft heeft eerder deze maand een nieuwe versie van zijn .NET Framework uitgebracht met 4.7 als het versienummer. Momenteel is er nog geen stand-alone versie binnen te hengelen, en kan deze versie alleen via de Windows 10 Creators Update geïnstalleerd worden. Microsoft zal later wel stand-alone versies van .NET Framework 4.7 aanbieden voor Windows 7 SP1, 8.1, 10 RS1 en 10 RS2 en Windows Server 2008 R2 SP1, 2012, 2012 R2 en 2016. De beknopte aankondiging ziet er als volgt uit: