Home Software Tweakers Meuktracker
TweakersDownloads
 • Microsoft Exchange Server 2013 CU 16
  Microsoft heeft al weer de zestiende Cumulative Update voor Exchange Server 2013 vrijgegeven. Exchange Server 2013 werd uitgegeven in januari 2013. De mainstream ondersteuning vanuit Microsoft loopt tot april 2018, en de verlengde ondersteuning loopt tot april 2023. In deze verlengde periode worden alleen beveiligins- en tijdzone-updates doorgevoerd. Voor een algemene discussie over Exchange Server 2013 kan je in Het algemene Exchange 2013 topic op ons forum terecht. Het KB-artikel met nummer 4012112 vermeldt de volgende veranderingen:

 • Microsoft Exchange Server 2010 SP 3 Rollup 17
  Microsoft heeft al weer de zeventiende Rollup voor het derde service pack van Exchange Server 2010 vrijgegeven. Service Pack 3 werd uitgegeven in februari 2013. De mainstream ondersteuning vanuit Microsoft eindigde in januari 2015, maar de verlengde ondersteuning loopt nog tot januari 2020. In deze verlengde periode worden alleen beveiligins- en tijdzone-updates doorgevoerd. Het bijbehorende KB-artikel met nummer 4011326 vermeld een aantal veranderingen, en ook wordt er vermeld dat er tijdzone-updates zijn doorgevoerd zonder deze verder te specificeren.

 • Cacti 1.1.0
  Cacti is een volledige frontend voor RRDtool, een applicatie waarmee je op gezette tijden informatie kan binnenhalen van je netwerk en aangesloten apparatuur. Cacti kan deze binnengehaalde informatie overzichtelijk weergeven in verschillende grafieken waardoor je in één oogopslag de prestaties over een bepaalde periode kan zien. Het vereist een omgeving met MySQL, PHP, RRDTool, net-snmp en een webserver met PHP ondersteuning. Voor meer informatie verwijzen we jullie door naar deze pagina en verschillende real-life voorbeelden zijn via deze pagina op te zoeken. De ontwikkelaars hebben begin 2016 de source van Cacti verhuist naar GitHub en daarmee de weg vrijgemaakt voor versie 1.0.0 die in januari van dit jaar uitkwam. Enkele dagen geleden hebben de ontwikkelaars versie 1.1.0 op de wereld gezet met de volgende veranderingen:

 • Apple Safari Technology Preview release 26
  Apple heeft een nieuwe versie van de Technology Preview van zijn webbrowser Safari uitgebracht. Het versienummer is vastgezet op release 26 en bevat de veranderingen die in de WebKit revisies 213542-213822 zijn gemaakt. Dat zijn onder andere verbeteringen voor Rendering, Web Inspector, WebDriver en WebCrypto. In het experimental features menu is tevens een WebGPU prototype toegevoegd. De lijst met aanpassingen van deze uitgave ziet er als volgt uit:

 • HWMonitor 1.31
  CPUID, bekend van onder andere CPU-Z en PC Wizard, heeft versie 1.30 van HWMonitor uitgebracht. Dit programma is in staat om de waardes uit te lezen van een groot aantal sensors van onder andere moederborden, videokaarten en harde schijven. Informatie zoals temperaturen, spanningen en snelheden van ventilators kunnen dan in een overzichtelijk scherm worden weergegeven. Er is ook een betaalde Pro-versie, die het onder meer mogelijk maakt om andere pc's in het netwerk in de gaten te houden. In deze uitgave is ondersteuning voor de Ryzen- en Polaris-familie van AMD toegevoegd.

 • Gnome 3.24
  Versie 3.24 van Gnome is uitgekomen. Deze uitgebreide, gebruiksvriendelijke opensource-desktopomgeving is verkrijgbaar voor besturingssystemen die tot de Unix-familie behoren, zoals Linux en de diverse BSD-varianten. De naam is een afkorting voor GNU Network Object Model Environment. Gnome bestaat uit een desktopomgeving en een ontwikkelplatform voor het maken van andere applicaties, die in de desktopomgeving kunnen worden geïntegreerd. Het is in dat opzicht vergelijkbaar met de KDE Software Compilation. Versie 3.24 wordt vergezeld met de volgende aantekeningen.

 • Kerio Connect 9.2.2
  Kerio Technologies heeft versie 9.2.2 van zijn mailserversoftware uitgebracht. Kerio MailServer, beschikbaar voor Windows, Linux en OS X, stelt je in staat om via pop3, imap4 of wap e-mail te ontvangen en te versturen. Daarnaast bestrijden de ingebouwde virus- en mailfilters malware en spamberichten. De gegevens van de gebruikers kunnen in Kerio worden ingevoerd, maar ook uit Microsoft Active Directory of Apple Open Directory worden gehaald. Met de Kerio Outlook Connector is het mogelijk om Microsoft Outlook 2000 en hoger op de werkstations te gebruiken. In versie 9 is onder meer ondersteuning voor IPv6 en pushmessages toegevoegd en heeft de mail-client een nieuw uiterlijk gekregen. In deze update zijn verder nog de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: