Home Software Tweakers Meuktracker
TweakersDownloads
 • GeForce Game Ready Driver 384.94 WHQL
  Nvidia heeft nieuwe stabiele GeForce-drivers uitgebracht. De drivers dragen versienummer 384.94 WHQL en zijn geschikt voor Windows 7 en hoger, met zoals gebruikelijk aparte downloads voor 32bit- en 64bit-omgevingen. De drivers kunnen worden gebruikt op alle kaarten uit de GeForce 400-series en hoger. De nieuwe drivers bevatten onder meer optimalisaties voor diverse spellen. De changelog laat verder enkele bugfixes zien en een probleem wat wel al bekend is, maar waar nog geen oplossing voor is. De complete release notes zien er als volgt uit:

 • VueScan 9.5.81
  Hamrick Software heeft versie 9.5.81 van VueScan uitgebracht. Het programma kan worden gebruikt als vervanger van de bij scanners meegeleverde twain-drivers en biedt vaak meer instelmogelijkheden. In veel gevallen kan het programma ook scanners aansturen als de fabrikant zelf geen driver voor het desbetreffende besturingssysteem heeft uitgebracht. Naast scannen kan het ook enkele bewerkingen uitvoeren, zoals crop, sharpen, grain reduction en het aanpassen van de kleurbalans. VueScan is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux, en biedt ondersteuning voor ruim 2400 scanners onder Windows, ruim 2100 onder macOS en 1900 onder Linux. Daarnaast is er ondersteuning voor de raw-bestanden van 600 digitale camera's. Het programma is te gebruiken in 28 talen, waaronder het Nederlands. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd:

 • AdwCleaner 7.0.0.0
  ToolsLib, tegenwoordig onderdeel van Malwarebytes, heeft versie 7.0 van AdwCleaner uitgebracht. Dit programma is bedoeld voor het verwijderen van malware, zoals toolbars die aan webbrowsers worden toegevoegd en zogenaamde hijackers, die onder meer de startpagina en zoekmachine aanpassen. Ondersteuning is aanwezig voor Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome. Nadat de scan is uitgevoerd, kun je zelf bepalen wat er verwijderd moet worden. In versie 7.0 is het programma volledig herschreven en heeft het onder meer een nieuw uiterlijk, een interne updater, gaat het scanner iets sneller en kunnen verdachte bestanden voor analyse worden ingestuurd. De complete changelog ziet er als volgt uit:

 • Brave 0.17.19
  Brave is een webbrowser gebaseerd op Chromium en gebruikt Muon als bijbehorend framework. Aan het roer van de onderneming achter Brave staat Brendan Eich, de bedenker van JavaScript en één van de oprichters van Mozilla. Deze browser richt zich op het verbeteren van de online veiligheid door het blokkeren van trackers en het vervangen van opdringerige reclames. Daarnaast biedt men een alternatief systeem voor het financieel ondersteunen van content aanbieders onder de naam Brave Payments. Het idee daar achter is dat reclame de grootste inkomstenbron van een website is, door opdringerige reclames gebruiken veel mensen adblockers en lopen websites hun inkomsten mis. Een gebruiker van Brave kan er voor kiezen om met deze constructie mee te doen en maandelijks een bepaalde financiële contributie te doen die vervolgens onder de bezochte sites verdeeld worden. De ontwikkelaars hebben Brave 0.17.19 voor desktops uitgebracht met de volgende veranderingen:

 • AnyDesk 3.4.1 / 2.9.4
  Met AnyDesk kan een andere computer worden overgenomen om deze op afstand te beheren, het gebruikt daarvoor geen x11, rdp of vnc maar DeskRT, een videocodec speciaal gericht op grafische interfaces. Het programma is beschikbaar voor Windows, Linux, FreeBSD, macOS, Android en iOS, al zit niet elk platform op hetzelfde versienummer. Het is gratis voor thuisgebruik, voor commercieel gebruik wordt of een eenmalige vergoeding gevraagd, of een lager bedrag per jaar. Het maakt dan verder niet uit hoeveel updates er tussentijds uitkomen. De ontwikkelaars hebben versie 3.4.1 voor Windowssystemen en 2.9.4 voor Linux- en macOS-systemen uitgebracht met de volgende veranderingen:

 • GitLab 9.4
  GitLab kun je vergelijken met het bekendere GitHub, maar bevat een aantal subtiele verschillen. Het is een omgeving voor het beheren van Git-repositories on-premises. Het wordt uitgegeven onder de MIT Expat-licentie en ontwikkeld in Ruby on Rails. Het is beschikbaar in twee versies, namelijk de gratis te gebruiken Community Edition en een betaalde Enterprise Edition met meer functies die op grote bedrijven zijn gericht. De twee smaken worden op deze pagina uiteengezet. Het ontwikkelteam heeft GitLab 9.4 uitgebracht met de volgende aankondiging:

 • Speccy 1.31.732
  Piriform heeft eerder deze maand versie 1.31.732 van zijn systeeminformatietooltje Speccy uitgebracht. Dit programma toont in een overzichtelijke interface de belangrijkste systeemspecificaties van de computer en daarnaast kunnen verdere details in verschillende categorieën worden opgevraagd. Speccy is gratis te gebruiken en de download is ongeveer 5MB groot. In deze release zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: