Home Software Tweakers Meuktracker
TweakersDownloads
 • HoneyView 5.27
  Bandisoft heeft versie 5.27 van HoneyView uitgebracht, een gratis programma waarmee afbeeldingen kunnen worden bekeken. Het is klein, snel en bevat geen ad- of spyware. Ondersteuning is aanwezig voor de meest gebruikelijke afbeeldingsformaten. Verder kan het exif- en gps-informatie tonen, indien aanwezig, en kan het de afbeeldingen ook als een diavoorstelling weergeven. Daarnaast kunnen kleine bewerkingen, zoals roteren, uitsnijden en vergroten of verkleinen, worden uitgevoerd. Sinds versie 5.22 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd:

 • foobar2000 1.4 bèta 14
  Er is een nieuwe bètaversie van foobar2000 uitgekomen. Deze populaire, lichte muziekspeler kan onder andere overweg met mp3, aac, ogg vorbis, flac, wav en wma, en beschikt over ondersteuning voor Replay Gain. Verder kan de speler verschillende formaten converteren, heeft het programma uitgebreide mogelijkheden om de tags aan te passen en kan de interface geheel naar eigen hand gezet worden. Daarnaast is het mogelijk om de functionaliteit met behulp van plug-ins uit te breiden. De changelog voor versie 1.4 ziet er vooralsnog als volgt uit:

 • VMware Workstation Pro 14.1.2 build 8497320
  VMware heeft versie 14.1.2 van zijn virtualisatiesoftware Workstation Pro uitgebracht. Met dit programma is het mogelijk om een of meer virtuele computers aan te maken, waarop een groot aantal verschillende besturingssystemen kan worden geïnstalleerd. Op die manier kunnen ze naast elkaar worden gebruikt, in tegenstelling tot een dualbootopstelling, waarbij voor het ene of het andere OS moet worden gekozen. VMware Workstation is beschikbaar voor Windows en Linux, en licenties beginnen bij zo'n 275 euro. Meer informatie over de mogelijkheden van dit pakket kan op deze pagina worden gevonden. In deze update is onder meer ondersteuning voor de April 2018 Update van Windows 10 en Ubuntu 18.04 toegevoegd. Daarnaast zijn er enkele problemen aangepakt.

 • VMware Workstation Player 14.1.2 build 8497320
  VMware heeft versie 14.1.2 Workstation Player uitgebracht. Player is gratis software waarmee virtuele machines kunnen worden gemaakt en gedraaid. Voor commercieel gebruik wordt echter wel een vergoeding gevraagd. Het is simpel gezegd een vereenvoudigde uitvoering van andere VMware-producten, zoals Workstation Pro, Server en ESX Server. Ook de virtual machines van Microsoft Virtual PC en Symantec LiveState Recovery-disks worden ondersteund. Daarnaast kunnen verschillende voorgeïnstalleerde virtual machines via deze pagina worden binnengehaald, zoals Debian, Ubuntu en Fedora. In deze update is onder meer ondersteuning voor de April 2018 Update van Windows 10 en Ubuntu 18.04 toegevoegd. Daarnaast zijn er enkele problemen aangepakt.

 • Defraggler 2.22 build 995
  Piriform heeft na lange tijd weer eens een update van Defraggler uitgebracht. Dit defragmenteerprogramma kan niet alleen voor de hele harde schijf worden gebruikt, maar ook voor individuele bestanden. Het doel is hetzelfde, namelijk het verkorten van de laadtijd van het besturingssysteem en de programma's. Sinds versie 2.0 is het mogelijk om tijdens het starten van de computer te defragmenteren, dus nog voordat Windows wordt geladen. In deze release zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:

 • PostgreSQL 10.4 / 9.6.9 / 9.5.13 / 9.4.18 / 9.3.23
  PostgreSQL is een open source relational database management system, dat op diverse besturingssystemen kan worden gedraaid. Hierdoor is het breed inzetbaar in verschillende omgevingen. De ontwikkelaars hebben weer een reeks nieuwe versies uitgebracht, met 10.4, 9.6.9, 9.5.13, 9.4.18 en 9.3.23 als versienummers. Gebruikers van oudere uitgaven wordt aangeraden om te upgraden. De bijbehorende aankondiging van PostgreSQL ziet er als volgt uit:

 • BurnAware 11.3
  Versie 11.3 van het cd-, dvd- en blu-ray-brandprogramma BurnAware is uitgekomen. Dit programma is beschikbaar in een Free-versie en in betaalde Premium- en Professional-edities, met prijzen van respectievelijk 20 en 40 dollar. Deze uitvoeringen hebben extra functionaliteit, zoals voor het kopiëren van schijfjes en het rippen van audio-cd's. Op deze pagina worden de verschillende edities tegen elkaar afgezet. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: